Privacy Policy

Vi respekterar din integritet och följer alla regelverk för att din data ska vara säker

Personlig integritet är viktigt för oss

För oss på &frankly är personlig integritet viktigt. Det gäller inte bara våra användares integritet utan också de som besöker vår hemsida. Vi tycker också att det är viktigt att vara transparenta och tydliga med vad det här innebär konkret. Därför har vi tagit fram den här sidan som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och hur vi förvaltar det förtroende du gett oss genom att besöka vår hemsida.

Vår hantering av personuppgifter vilar på GDPR (General Data Protection Regulations) och Datainspektionens föreskrifter. Grunden i det är ditt medgivande. Vi behandlar inte dina personuppgifter utan ditt aktiva godkännande. Samma sak gäller tredje part, vi kommer aldrig lämna ut dina uppgifter till någon annan utan att du informeras och uttryckligen ger ditt godkännande.

Vi tar ansvar för din data

&frankly är personuppgiftsansvarig på den här webbplatsen.
Det betyder att vi ska säkerställa att du som besökare:

  • Känner till varför och hur vi samlar in dina personuppgifter
  • Aktivt kan godkänna eller neka till behandling och lagring av dina personuppgifter
  • Kan bli glömd ur systemet och att informationen vi har om dig raderas
  • Kan uppdatera sina uppgifter
  • Kan få alla personuppgifter vi lagrar om dig utlämnade till dig.
  • Kan begära att vi exporterar dina personuppgifter
  • Har dina personuppgifter i säkert förvar hos oss

Det här är personuppgifter och cookies

Till personuppgifter räknas allt som kan identifiera dig personligen; namn, adress, personnummer, e-mail och så vidare. Vid sidan av personuppgifter finns också cookies. Cookies är små filer som skickas till din dator via webbläsaren (om du inte stängt av cookies) när du besöker en webbplats. Deras funktion är att samla information om hur du som besökare använder en webbplats, ofta för att kunna erbjuda anpassat innehåll. Cookies är lite speciella då Datainspektionen (som basar över Dataskyddslagen i Sverige) inte beslutat om de räknas till personuppgifter eller ej.

Vi på &frankly väljer att behandla cookies som om de omfattades av Dataskyddslagen. Alltså på samma juridiska sätt som dina personuppgifter. Vi anser att integritet är superviktigt. Men det är också viktigt för oss att vi får lagra dina cookies.

Varför sparar ni personuppgifter?

Syftet med att lagra dina personuppgifter är i grunden att vi vill bygga en bra relation till dig. Vi vill kunna bjuda in dig till events, skicka nyhetsbrev, dela med oss av spaningar, etc. Helt enkelt dela med oss av vad som händer i &franklys värld. Vi sparar även cookies med syftet att du som besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt av vår hemsida. Med hjälp av cookies får vi förutsättningar att ge dig en så relevant upplevelse som möjligt och kanske rekommendera innehåll du tidigare inte sett men vi tror kan ge värde till dig. Du kan givetvis använda vår hemsida utan cookies.

Om du lämnat din mailadress till oss någon gång under ditt besök på webbplatsen kan cookien kopplas till din e-mailadress. Det är just den mailadressen som gör att vi, om du ger ditt medgivande till det, kan maila dig förslag på fördjupad läsning inom det området du är intresserad av, i form av exempelvis guider och blogginlägg.

Hur och vilka personuppgifter lagrar ni?

Personuppgifter lagras på tre olika sätt: Dels på vår hemsida, hos våra partners och som cookies på din dator.
Om du har godkänt cookies så lagras de allt eftersom du surfar runt på vår webbplats. I annat fall lagras personuppgifter när:

  • Du laddar ner en guide eller annan fil via ett formulär på vår site
  • Du startar en chat
  • På annat sätt lämnar över personuppgifter till oss digitalt, exempelvis anmälan till utbildning/event/seminarium, via kontaktformulär osv.

Vilka personuppgifter vi sparar beror på vilket formulär du fyllt i, men oftast handlar det om ditt namn, mailadress, vilket företag du kommer ifrån och vilken roll du har på företaget.

Vilka får ta del av mina personuppgifter?

Vi använder följande tjänster där vi lagrar dina personuppgifter

HubSpot: Ett system för marketing automation. Här kan du läsa mer om vilka cookies Hubspot använder sig av.
Google Analytics & Hotjar: Två analysverktyg för att t ex förstå vad besökare på hemsidan tycker är mest intressant på webbsidan.
Facebook & Linkedin: Vi använder dessa för att bland annat kunna se hur bra (eller dåligt!) vår annonsering på Facebook och Linkedin fungerar.
Albacross: Vi använder denna tjänst för att lagra cookies och hantera annonser.

Hur länge lagrar ni cookies och kan jag radera dem?

Vi lagrar cookies endast så länge som behövs för ändamålet.

Hur du tar bort cookies beror på vilken webbläsare du använder. Du hittar vägledning via webbläsarens egna gränssnitt, eller webbplats. Några vanliga webbläsare och hur du raderar cookies i dem (klicka för extern länk):

Förs mina personuppgifter över till något land utanför EU?

Ja, vi kan komma att föra över dina personuppgifter utanför EU genom någon av våra partners. Vi använder bara partners som kan garantera att dina personuppgifter hanteras på ett säkert sätt  enligt GDPRs riktlinjer. Se t ex Hubspots beskrivning av hur de hanterar personuppgifter.

Hur skyddar ni de personuppgifter ni samlar in?

Vi tar skyddet av dina personuppgifter på stort allvar och vidar ett flertal tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda personuppgifterna. Till tekniska åtgärder räknas saker som brandväggar, krypteringsfunktioner och anti-virus, medan organisatoriska åtgärder handlar om säkerhetsarbetets organisation och rutiner, instruktioner och policyer. I de fall som vi använder partners för att hantera dina uppgifter ser vi till att bara välja partners som också tar hantering av personuppgifter på stort allvar och kan visa att de har ett motsvarande skydd och säker hantering.

Kontakta oss

Du får gärna kontakta oss på hello@andfrankly.com om du har några som helst funderingar kring personuppgifter, cookies och integritet. Du kan givetvis kontakta oss i de här situationerna:

  • Jag vill bli glömd: Skicka ett mail så ser vi till att dina personuppgifter blir raderade i våra system.
  • Jag vill veta vilka uppgifter ni har lagrat om mig: Hör av dig till oss så så exporterar vi den information vi har och skickar till dig så snart vi kan.
  • Jag vill uppdatera mina uppgifter: Det fixar vi såklart, skicka ett mail till oss med information om vilka uppgifter du vill ändra.
  • Jag vill ta tillbaka mitt medgivande: Du kan när som helst avanmäla dig från utskicken genom en länk i mailet. Om du avregistrerar dig från vidare utskick tas dina personuppgifter bort ur vårt system. Du kan givetvis också skicka ett mail till oss så avregistrerar vi dig.